O contestatie stiintifica // Franta

~am primit un mail de la un prieten... in care scrie:

Reclamatia unui automobilist surprins de radar cu 250 km/h pe o portiune de sosea cu viteza limitata la 70.

"Onorata Curte, intr-adevar, am vazut semnul de circulatie de "70", scris cu negru pe fond alb si incadrat intr-un cerc rosu, pe un panou fara nici o alta indicatie de unitati de masura. Dar dupa cum stiti, Legea din 4 iulie 1837 impune ca obligatoriu in Franta sistemul metric, in timp ce Decretul nr. 65-501 din 3 mai 1961, modificat conform directivelor europene, defineste ca unitati de baza legale, unitatile Sistemului International ( S.I.). Or, in sistemul de unitati S.I., unitatea de masura a lungimii este metrul, iar unitatea de masura a timpului este secunda. Este deci evident ca unitatea de masura legala a vitezei este metrul pe secunda. Eu nu pot sa-mi imaginez nici o clipa ca Ministerul de Interne nu ar aplica Legile Republicii. Prin urmare, 70 metri/secunda corespund exact unor 252 kilometri/ora. Politistii au afirmat ca eu am fost cronometrat cu 250 km/h, lucru pe care eu nu-l contest. Ma aflam, deci, cu 2 km/h dedesubtul limitei autorizate de viteza. Va rog sa luati nota, sa-mi restituiti permisul de conducere si sa-mi permiteti sa ma retrag. Am onoarea sa va salut."

~
oare i`au dat dreptate? =))
4 Responses
  1. dupa partea cu "am onoarea sa va salut", sigur! :)))


  2. :) Foarte tare scrisorica, pai ce sa mai spun, poate ca a fost norocos sa i se dea permisul inapoi, desi sincera sa fiu..mai greu dupa "am onoarea sa va salut"!


  3. manu Says:

    cat de nebun tre sa fi sa scri asa ceva, pfoaaa, mam lipit de podele si mam intors cu craci la deal de ras cand am citit :))


  4. zuPPazThaR Says:

    sa-i dea inapoi carnetul, sa se faca dreptate...omul a putut demonstra clar si logic...va dati seama ca el mergea cu 69,4m/s...deci clar sub limita legala...abuz in serviciu =))


Trimiteți un comentariu

...si tu ce mai spui?

Clicky Web Analytics